Bocal Blogt

Dag 4

We doorkruisen Sicilië en rijden richting Oosten, naar de provincie Enna, om uiteindelijk in Palazzo Durante in Letojanni te overnachten. Het is me de voorbije dagen al meermaals opgevallen, Sicilië heeft veel braakliggend land en is ongelooflijk…

Canolli en (H)eerlijke verse olijfolie

Ontbijt buitenhuis met Cannoli, typisch Siciliaans gebak, gevuld met ricotta, niet mijn ding …   Bezoek aan Mario's Geloso's olijfgaard. Mario  produceert 1 variëteit olijven, deze wordt gebotteld in flessen van 75 cl…

Alles wat we doen, doen we met liefde

Bezoek aan de circulaire kaasmakerij van Filippo Palazzolo  “Alles wat we doen, doen we met liefde” zegt Lino, vierde generatie in de kaasmakerij. Zo’n boeiend bezoek, zo mooi om te zien hoe deze mensen gepassioneerd zijn, zoveel…

Je bent in Sicilië, dat is dus veel en lekker eten!

De eerste dag van wat een boeiende en leerrijke week beloofd te worden in het prachtige, 22 graden warme Sicilië, begint met een beetje geschiedenis over de coöperatie Valdibella. Deze coöperatie werd opgericht door een aantal boeren…

Bezoek Sicilië

Woensdagavond 11/10 kregen we fijn nieuws van Esther, medewerker bij The Food Hub. Of iemand van team bocal zin heeft om volgende week mee op werkbezoek naar Sicilië te gaan want er is nog een plaatsje vrij. Producenten bezoeken, de olijfoogst…

Nieuwsbrieven

Ontvang je ook graag onze nieuwsbrief rechtstreeks in je mailbox?